Blog

A bejegyzések történeti és szakmai érdekességeket tartalmaznak, valamint néhány saját munkánkba engednek betekintést.Nézzen be hozzánk!
kezdőlap.jpg

Székesfehérvári bemutatótermünk tervezésekor elhatároztuk, hogy építünk egy minden elvárásnak megfelelő, a legmodernebb technológiákat felvonultató működő hőtárolós kandallót. Szerettük volna, hogy ügyfeleink testközelből is tapasztalhassák rendszereink jótékony hatását.

Ha képzeletben részekre szedjük a megépült bemutatódarabot, láthatjuk, hogy a HOXTER HAKA 63/51 égéstér és az ORTNER KMS füstjárat elemek együtt gondoskodnak a hosszan tartó hőtárolásról. Az ORTNER falépítő lapokból készült burkolat és a kerámia elemek a keletkezett hőmennyiséget egyenletesen sugározzák a környezet felé. A hőkamerás felvételen jól látszik, hogy 7 órával a begyújtást követően még mindig kiegyenlített, jó érzést adó melegséget bocsát ki a kandallónk, melyhez mindössze 6 kg tűzifát égettünk el.

A biztonságos és beavatkozásmentes működésért a TIMPEX REG 150 égésvezérlő felel, így a két begyújtás között – ami jelen esetben 8-12 óra – nincs további teendő.

Ha kíváncsi a különböző fűtési megoldásainkra, vagy szeretné megtapasztalni azok előnyeit, akkor látogasson el székesfehérvári bemutatótermünkbe.


                              

Korábbi cikkek

 • Oktatjuk is

  Idén már második alkalommal jártunk az Ortner cég loosdorfi oktatóbázisán, ahol egy kétnapos gyakorlati képzésen lehet megismerni az Ortner-Hypocaustum, légréses kályhaépítési technológiát. Elmondhatjuk, hogy újabb 20 magyar kályhaépítő sajátította el a rendszer minden fortélyát.

  Várjuk további szakemberek jelentkezését!

 • Klasszikus kályha modern belsővel

  Egy nem mindennapi kivitelezés képeit teszem közzé, ahol látható, hogy miként építhető össze az Ortner hőtároló rendszere egy antik megjelenésű körkályhával. Remekül elfér az GOR 44-es tűztér a KAM spirál hőtároló elemekkel együtt egy 60 cm átmérőjű hengerkályhában.

 • Egy kis elmélet

  Az alábbi képsor különböző fűtési módozatok működésbeli különbségeit szemlélteti.

  Az első ábrán egy hagyományos légfűtéses kandalló felépítése látható. A tűztér által felhevített levegő a burkolat tetején található szellőzőkön keresztül áramlik a lakótérbe.